sâmbătă, octombrie 31

Monica Anisie s-a făcur de râs. Totul ÎN DIRECT. Ministrul Educației și-a arătat fața

O profesoară, care a intrat în direct în timpul interviului acordat de Monica Anisie, i-a adresat provocarea. Răspunsul unui ministru al Educației e revoltător.

DCNews.ro susține că a lansat, în urmă cu o zi, provocarea ca ministrul Educației, Monica Anisie, să prezinte un curs demonstrativ online.  Ar fi fost o simulare necesară care ar fi ajutat profesorii și, implicit, elevii, dar și pe ministrul Educației, pentru a sesiza unde sunt minusuri, unde și cum trebuie lucrat, ce e de făcut, dacă se poate, deci o analiză din toate punctele de vedere. O simplă propunere aruncată într-un document, care nu ține seama de factorul uman, fără o simulare, o demonstrație, este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla sistemului de învățământ în România.

loading...

Din tabăra liberală, aflăm, la nivel declarativ cât de importantă e educația și de ce elevii trebuie să revină urgent în bănci. Dar, dincolo de declarațiile pompoase, rostogolite din liberal în liberal, ca o poezie ”tocită”, avem practica, iar, la practică, oficialii din Guvern sunt absenți.

Marți seară, la Digi24, ministrul Educației, Monica Anisie, și-a demonstrat limitele în relația cu profesorii. Comunicarea deficitară și chiar umilirea profesorilor care au intrat în direct prin replici de tipul ”dacă ați fi citit, ați fi văzut/știut/etc” arată care e adevărata relație între Ministerul Educației și profesori. Acei profesori care trebuie să se descurce să-și cumpere tablete, măști și să se protejeze singuri de virus, chiar și așa, fără mărirea salariilor prognozate pentru septembrie 2020.

loading...

În acest context, o profesoară i-a lansat provocarea DCNews, în direct, ministrului Educației, fiind o confirmare pentru noi că provocarea lansată este și preocuparea profesorilor. Răspunsul a fost: ”Doamna profesoară, și dvs., și eu suntem colege”.

”Foarte adevărat, dar… ” a încercat să spună profesoara aflată în conexiune online să spună.

”Doamna profesoară, vă rog, cu tot respectul pentru dvs., aș vrea să vă spun că împreună trebuie să gândim lucrurile pentru copii, pentru educația copiilor și știu că sunteți un om care vă gândiți, în aceste momente, la copii, și de aceea aveți și întrebări” a continuat Anisie, fără nicio legătură cu întrebarea despre un curs demonstrativ online.

”Tocmai de aceea” a subliniat profesoara. Aceasta a mai spus că-n anul școlar încheiat, predarea online ”nu a fost imposibilă, dar a fost greu” și asta în condițiile în care predă într-o școală total conectată la Internet, profesori și elevi.

”Trebuie să ne gândim totuși, dacă vă uitați acum, eu sunt în fața unui laptop și doar atât cuprinde camera unui laptop” i-a atras atenția profesoara ministrului Anisie.

Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, Anisie declară că a spus ca școlile să-și cumpere camere de luat vederi

”De aceea am spus că există posibilitatea ca fiecare unitate de învățământ să achiziționeze camerele de luat vederi, vă amintiți că am spus lucrul acesta, inspectoarele școlare fac eforturi, directorii unităților de învățământ, împreună cu primarii, fac achiziții și am văzut școli dotate cu camere web și se pot desfășura cursurile în format fizic sau hibrid sau în format online” a răspuns Monica Anisie.

La insistențele moderatului să accepte să o filmeze online în 14 septembrie cum va preda ora, Monica Anisie s-a eschivat, dând o declarație uluitoare, minute în șir.

loading...

1 Comment

  • Dora

    Cum este posibil, ca un astfel de om să se ocupe de educație? Doamna habar nu are ce face fiecare în parte, alocă sarcini unor oameni care nu au ce cauta în sectorul respectiv, să nu mă mai leg și de modul de exprimare!!!! Jalnic doamna Ministru…nu Ministra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *