duminică, noiembrie 1

Nicușor Dan, retragere candidatură. Ce spune Gabriela Firea

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia. Gabriela Firea a fost întrebată, marți seară, despre o eventuală retragere a lui Nicușor Dan din cursa pentru Primăria București. Marți seară, Gabriela Firea a fost întrebată, la Antena 3, dacă, în opinia sa, Nicușor Dan va fi retras din această campanie electorală.

„Dacă mă întrebați pe mine, nu știu exact ce vor face PNL și celelalte partide care îl susțin. Eu pot să spun câteva cuvinte în calitate de cetățean și, de asemenea, de primar general. Ani de zile, ni s-a prezentat o față a domnului Dan, de mare luptător pentru spațiul verde, pentru parcuri, clădiri monumentale și oameni simpli. Din păcate, ceea ce difuzează presa în ultimele zile nu e aceeași imagine care a fost construită cu grijă în ani”, a spus Gabriela Firea.

loading...

„Fără să explic eu prea mult, fiecare cetățean își poate forma propria imagine, nici nu vreau să intervin pe aceste spețe, însă contrastează imaginea care s-a creat în acești ani”, a subliniat Gabriela Firea.

Candidatul susţinut de PNL şi USRPLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, după ce mai mulţi parlamentari PSD au depus un denunţ la DNA că este ”liniştit”. Invitat în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1TV, fostul preşedinte al USR a declarat că a încercat doar să corecteze un abuz dovedit de instanţa de judecată.

loading...

Nicuşor Dan a fost întrebat despre denunţul depus de către mai mulţi parlamentari PSD la DNA şi a afirmat: ”Astăzi sunt liniştit, după cum ştiţi am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupţia din Bucureşti, corupţie cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim, şi s-au însăilat nişte lucruri care mă acuză, exact de către PSD, partidul care cu Dragnea în frunte, a scos violatorii din închisori”.

Candidatul Dreptei a spus că a încercat să corecteze un abuz. ”Am încercat să corectez un abuz pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanţa de judecată. Deci, un cetăţean, un proprietar de construcţie cu autorizaţie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu ştiu de ce, nu am primit explicaţii de la ei.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei din partea PMP, a declarat marţi că nepotul său a făcut trei ani de închisoare pentru o înregistrare de tipul celei care circulă în spaţiul public în cazul lui Nicuşor Dan, susţinut de alianţa USR PLUS şi PNL pentru Primăria Bucureşti, potrivit Agerpres.

„Eu vă spun un lucru simplu: pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut trei ani de închisoare, pentru promisiune de trafic de influenţă. Aici discutăm de un trafic de influenţă direct. Deci, asta e părerea mea”, a susţinut Băsescu, întrebat la o conferinţă de presă pe această temă.

Despre faptul că i-a atribuit lui Nicuşor Dan numele de „Nicuşor ban”, Băsescu a explicat că „circulă faptul că de multe ori utilizează procesele, se spune, ca să mai facă un ban pentru fundaţie”.

Deputatul Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a anunţat că îi va intenta proces pentru calomnie primarului general, Gabriela Firea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *