joi, octombrie 22

O pizzerie a vândut pizza cu viermi, dar nu va plăti nicio amendă. Instanţă pune la plată OPC

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au amendat o pizzerie, după ce au găsit larve pe pizza. Amenda a fost însă anulată în instanţă, iar judecătorii au decis că de fapt Protecţia Consumatorului e bună de plată.

Magistraţii au dat câştig de cauză patronului pizzeriei, aşa că Protecţia Consumatorului trebuie să-i plătească patronului pizzeriei 2.230 lei cheltuieli de judecată, scrie Ziua de Cluj.

loading...

„Produsele naturale pot conţine larve”, a fost concluzia judecătorilor, care consideră că nu este nimic anormal să se găsească larve pe pizza cu hribi de la restaurant. Mai mult, magistraţii au anulat amenda de 30.000 de lei dată de inspectorii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care au constatat neregulile de la restaurant. „Este cunoscut că produsele naturale pot conţine anumiţi germeni sau larve (…)

Ca atare, instanţa consideră că procesul-verbal de contravenţie contestat este lipsit de temeinicie şi se impune anularea acestuia”,se arată motivarea deciziei date de Judecătoria Cluj-Napoca. Decizia nu este însă definitivă şi va putea fi atacată.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *