luni, octombrie 26

Orban, anunț de ULTIM MOMENT despre noile restricții

Început de săptămână furtunos. Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 12 octombrie, ca va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la organizarea acestora cu un numar maxim de 20 de persoane.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar ca reprezinta una dintre principalele surse de imbolnavire. Sau revenirea la vechiul sistem, de 20 de persoane. Astazi, evenimentele se organizeaza cu 50 de persoane inautru si 100, afara. E posibil sa luam aceasta decizie, de sistare a evenimentelor private. (…) Fie revenim la 20 de persoane, adica (evenimentele- n.r.) sa se faca in familie. Sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdictia”, a declarat Ludovic Orban. Intrebat ce le recomanda locuitorilor din Capitala, Orban le-a transmis sa nu mai mearga la nunti si sa respecte regulile de igiena si distantare sociala.

loading...

„Sa poarte masca in toate imprejurarile care presupun interactiunea cu alti oameni, sa nu se mai duca la nunti, evenimente private, petreceri. S-au inchis niste cluburi care functionau ilegal, nunti cu 300 de oameni care incalca flagrant regulile instituite. Oamenii trebuie sa respecte regulile de protejare a sanatatii. Din pacate, virusul nu iarta pe nimeni”, a spus Orban.

2880 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la 15.709 teste efectuale iar rata de infectare în București a înregistrat ușoară creștere, ajungând la 2, 53 la mia de locuitori, se arată în comunicatul Grupului pentru Comunicare Strategică. Este o ușoară scădere a numărului de infectări față de ziua de sâmbătă, când s-au raportat 3.517 de noi cazuri de infectare cu SARS – CoV – 2. Noi restriții sunt așteptate să intre în vigoare, inclusiv închiderea școlilor, dacă rata de infectare va depăși în Capitală 3 la mia de locuitori.

loading...

Au fost raportate 53 de decese, dintre care 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 deces la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

Peste 200 de persoane au protestat sâmbătă în Piața Universității faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile luate de autorități, denunțând în special purtarea măștii. Treisprezece persoane care au participat sâmbătă la protestul din Piața Universității din București au fost amendate, potrivit unui comunicat transmis de jandarmerie. Potrivit sursei citate, continuă verificările pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile actelor normative și aplicarea măsurilor legale.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *