luni, octombrie 26

Orban, FURIOS ca niciodată că vârstnicii vor avea mai mulți bani. Declarații ȘOCANTE

Premierul Ludovic Orban arăta desfigurat de furie. El s-a exprimat, marți, deosebit de dur la adresa PSD după ce Parlamentul a adoptat legea rectificării bugetare cu amendamentele social-democraților, al căror efect este creșterea pensiilor cu 40%. Orban i-a numit „criminali economici” pe cei de la PSD și a estimat că punerea în practică a creșterii pensiilor în forma impusă de legea votată va aduce România în incapacitate de plată.

Orban a evocat și riscul scăderii ratingului României de căre agenții, consecința fiind creșterea costului la care statul român se va putea împrumuta de pe piețele internaționale. Prim-ministrul a confirmat că guvernul său va ataca la Curtea Constituțională legea votată marți și că va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a opri intrarea acesteia în vigoare. El a făcut și un apel patetic la pensionari, cerându-le să înțeleagă că „o creștere de 177 de lei a punctului de pensie” aferentă majorării de 14 la sută este tot ce își poate permite bugetul de stat în această etapă.

loading...

Liderul PSD a adus, marți, acuzații grave guvernului liberal, în contextul în care Parlamentul a adoptat majorarea cu 40% a pensiilor iar premierul Orban și ministrul Cîțu se plâng că o astfel de creștere aruncă în aer bugetul de stat.

„Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi!”, a scris președintele PSD pe contul său de Facebook. Liderul PSD a continuat: „PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis!”. După votul din plen, liberalii au anunțat că atacă la Curtea Constituțională legea rectificării în tentativa de a bloca majorarea pensiilor cu 40%.

loading...

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *