joi, octombrie 22

Orban, tot mai pesedist. Bani pentru primării chiar înainte de alegeri

Ludovic Orban apelează la tacticile pesediste chiar dacă la nivel verbal acuză metodele. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat că, în şedinţa de Guvern de joi, a fost adoptată o hotărâre care prevede alocarea, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale aflate în dificultate ca urmare a producerii unor calamităţi, a sumei de 20 de milioane de lei, din fondul de intervenţii aflat la dispoziţia Guvernului.

Totodată, a fost aprobată o hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei, pentru acoperirea unor nevoi urgente, pentru toate unităţile administrativ-teritoriale care au solicitat alocarea de sume din fondul de rezervă.

loading...

„Este vorba despre un efect al rectificării bugetare recent adoptate şi care în urma fondurilor alocate pentru echilibrarea cheltuielilor la nivelul unor unităţi administrativ-teritoriale au existat solicitări pentru alocarea de sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor urgente. Este o sumă importantă alocată către toate unităţile administrativ-teritoriale care au făcut solicitări de alocare de bani din fondul de rezervă al Guvernului, este o alocare care nu discriminează în niciun fel, o alocare echilibrată la nivelul judeţelor din România, în funcţie de mărimea acestora, şi pentru acoperirea cheltuielilor atât pentru începerea anului şcolar – aşa cum am observat cu toţii sunt numeroase achiziţii pe care primăriile trebuie să le facă în acest moment, fie că vorbim despre tablete, laptop-uri, materiale sanitare, achiziţii care ulterior pot fi decontate din fonduri europene. De asemenea, este nevoie pentru unele unităţi administrativ-teritoriale pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în această perioadă atât ca efect al carantinării şi izolării unor persoane la domiciliu”, a explicat Dancă.

El a spus că această „echilibrare” vine să compenseze şi reducerea de venituri suferită de multe primrăii ca urmare a întreruperii unor activităţi economice ale agenţilor economici şi deci a reducerii încasărilor de impozite şi taxe locale.

loading...

Totodată, alocarea s-a făcut pentru continuarea unor proiecte de investiţii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *