luni, octombrie 26

Orban vrea alegeri. Musta: Probabil vom ajunge ca Italia, când bolnavii nu mai aveau locuri şi mureau acasă

În timp ce premierul Ludovic Orban este preocupat de campania electorală, România a înregistrat miercuri un record negativ naţional de cazuri noi COVID, iar medicii din linia întâi care luptă cu virusul au scenarii sumbre în ce priveşte viitoarele cazuri grave. Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, atrage atenţia că nu suntem departe de situaţia Italiei şi spune că dacă vor mai creşte cazurile grave de coronavirus, bolnavii ar putea sfârşi acasă, pentru că secţiile de Terapie intensivă sunt deja pline.

Musta: Secţiile ATI sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc
„Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu”, a atenţionat medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.

loading...

Ţara noastră a înregistrat miercuri un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

„Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp.

loading...

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile. Sper ca în al 12-lea ceas, oamenii să înţeleagă că trebuie să respectam cele 3 reguli de aur: distanţare (să nu participăm la activităţi unde sunt mulţi oameni), purtarea măştii, igiena mâinilor”, a recomandat dr. Musta.

România, record naţional negativ de cazuri COVID
Ţara noastră a înregistrat miercuri un record naţional negativ în ce priveşte cazurile COVID. Astfel, avem 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, potrivit Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Tot până marţi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu Sars CoV-2 au decedat.

Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *