luni, octombrie 26

Parlamentarii PSD de ieri, liberalii de mâine. Ce-o fi în sufletul brătienilor? / presă

”Oare ce o fi în mintea și mai ales în inima unui liberal tradițional, care a muncit campanii la rând ca să crească în partid, care a cotizat, care a dat sute de share-uri și comentarii șefilor, care și-a pus toți cunoscuții să voteze cu PNL, când vede acum că viitoarele poziții eligibile ale PNL sunt suflate de aleșii transferați în ultima perioadă de la PSD?” se întreabă Ileana Renia pe platforma România Curată. 

Aceasta scrie că Alina Mungiu-Pippidi a descris ieri ceea ce cu toții am putut observa: cum moțiunea de cenzură de luni a fost învinsă prin corupție, unul dintre tipurile de corupție practicate de PNL perioada aceasta fiind cea politică: un număr mai mic de persoane au primit asigurări cu pot migra la partidul de guvernare, căpăta funcții sau fi lăsate în funcțiile pe care le au și nu s-au mai prezentat la vot.

loading...

”Este și cazul senatoarei Roxana Pațurcă, aleasă pe listele PSD și care a absentat de la moțiunea de cenzură, despre cam am aflat astăzi că s-a înscris în PNL și că va activa în grupul parlamentar al PNL. Traseismul a fost anunțat la scenă deschisă de Daniel Fenechiu, specializat în transferuri de la un partid la altul:

Roxana Paţurcă va fi membră a grupului PNL de la Senat. Organizaţia PNL Călăraşi nu se opune doamnei Paţurcă. Este apreciată atât în organizaţia Călăraşi, cât şi de grupul PNL din Senat. Eu consider că venirea Roxanei întăreşte grupul.

loading...

N-ar fi de râs toată situația dacă în urmă cu nu mai mult de două săptămâni doamna Pațurcă fulgera, ca senator PSD, împotriva PNL pe tema pensiilor, publicând advertoriale cu imagini și tot tacâmul în presa locală:

PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au găsit bani pentru tunurile financiare date în timpul pandemiei sau atât timp cât au găsit bani pentru plata la suprapreț a măștilor și dezinfectanților. PNL nu are voie să spună că ”nu sunt bani de pensii” atât timp cât au bani pentru clientela politică și au bani pentru a promite primarilor din cadrul tuturor partidelor fonduri nelimitate pentru comunele lor dacă vor trece la PNL. – Roxana Natalia Pațurcă, 13 august 2020

P.S.: poate ne explică și Rareș Bogdan cum e cu ușile ferecate, cu lanțurile de la partid despre care țipa prin 2018 că vor proteja PNL-ul de traseiștii de la PSD. Sau poate ne explică însuși Ludovic Orban dacă deciziile partidului mai au vreun sens de vreme ce cea cu numărul 25/2019, care prevedea să nu primească niciun membru PSD în partid, nu a fost deloc și pe nicăieri respectată”, a scris jurnalista.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *