marți, octombrie 20

Patru elevi de la trei şcoli diferite din Bucuresti, confimaţi cu COVID. Toate cadrele didactice

Patru elevi de la trei unităţi de învăţământ din sectorul 4 au fost confirmaţi cu coronavirus. Primăria sectorului a dispus, luni dimineaţă, măsuri de dezinfecţie în sălile de curs şi a anunţat că va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii confirmaţi.

Primăria Sectorului 4 a anunţat că patru elevi de la trei unităţi au fost confirmaţi cu coronavirus. Sălile de curs în care aceştia au învăţat vor fi dezinfectate.

loading...

„Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, a transmis Primăria Sectorului 4

„Elevii confirmați cu SARS-COV 2 sunt înscriși, după cum urmează: unul în clasa a XI-a C la Colegiul Național „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a și clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif și unul în clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 79”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 4 din București.

loading...

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit documentului „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, scrie Mediafax.

Nici in tara situatia nu e roz.Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara, după ce au fost confirmate cu coronavirus cinci candre medicale. Elevii vor învăța online.

„În urma analizei situaţiei existente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit în şedinţă extraordinară, a emis hotărârea în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timişoara, cursurile desfăşurându-se online (scenariul roşu). Prevederile hotărârii se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 septembrie”, a declarat prefectul de Timiş, Liliana Oneţ.

Până la depistarea profesorilor cu coronavirus, cei aproximativ 400 de elevi învățau în scenariul galben, mai exact după sistemul hibrid.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârea Consiliului de Administrație al Liceului Teologic Penticostal Logos din Timișoara, emisă în baza recomandării Direcției de Sănătate Publică Timiș.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *