duminică, noiembrie 1

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, mesaj DUREROS

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, e îndurerat că Guvernul PNL că îi condamnă la faliment pe fermierii români.

„Petre Daea: Guvernul PNL îi condamnă la faliment pe fermierii români, lasându-i fără banii promiși pentru despăgubirile cauzate de secetă. În guvernările PSD, agricultura a fost prioritate națională – în mandatul Iohannis-Orban a ajuns batjocură liberală!”, se arată în postarea PSD.

loading...

Guvernul PNL îi condamnă la faliment pe fermierii români

Petre Daea: Guvernul PNL îi condamnă la faliment pe fermierii români, lasându-i fără banii promiși pentru despăgubirile cauzate de secetă. În guvernările PSD, agricultura a fost prioritate națională – în mandatul Iohannis-Orban a ajuns batjocură liberală!

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 10 septembrie 2020

Petre Daea este un ministru pe care fermierii il regreta enorm, pe timpul mandatului avut la Agricultură, aceștia simțind un adevărt sprijin.

loading...

”Mergând pe ogoarele țării, am oprit în comuna Lunca, județul Mureș. Grâul nerecoltat mi-a atras atenția. Curios, din interes agronomic, am zăbovit pentru a înțelege ce se întâmpla. Trecând canalul de la marginea șoselei, am intrat în lanul de grâu, văzând și căutând răspunsul întrebării de ce nu a fost recoltat, cu toate că ajunsese la maturitate, iar timpul permitea secerișul. Verificând lanul, am zărit lângă cultura de floarea soarelui, vecina cu lanul de grâu, chipul unui om istovit de muncă, ce arunca in sus petardele disperării.

Am pornit în acea direcție. La scurt timp am fost reperat, întrebându-se cu glas tare dacă vede bine. Confirmând că imaginea este corecta, am pornit unul spre altul, eu urcând, el coborând panta terenului. Salutându-ne bărbătește, protejându-ne cu grija, am intrat în dialog rapid cu iscusitul fermier Silviu Coman, care păzea cultura de floarea soarelui de atacul nemilos al porumbeilor sălbatici. O cultura ca la carte, cu densitate, curată și uniformă, dar care nu a ajuns la maturitate pentru a putea fi recoltată.

Roadele muncii iscusitului fermier constituiau atracția pasărilor care, precum avioanele fără pilot, aterizau pe capitolele de floarea soarelui, luându-i din mână o parte din rodul muncii lui.
Disperat, apela prin telefon la ajutorul familiei pentru a ține în aer norul de păsări. Bucuria întâlnirii a fost reciproca, iar umbra de regret împărtășită am destăinuit-o preț de câteva minute, aflând în dialogul purtat, că lanul de grâu nerecoltat aparține altui fermier, și este în picioare și acum, așteptând încolțirea în spic pentru a fi valorificat prin distilare.

Iată că disperarea vine din orice și de oriunde. Natura dă, dar și ia. Eu am putut doar să-i dau salutul de respect pentru ceea ce face el și fermierii români. Disperările sunt multiple, trebuie să le înțelegem și să nu uităm să fim tot timpul alături de acești făuritori de hrană ai țării. Alerta lor este și a noastră”, a scris Petre Daea.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *