duminică, noiembrie 1

Pieleanu, despre ce ȘANSE mai are Nicușor Dan după apariția ÎNREGISTRĂRILOR

Sociologul Marius Pieleanu spune pentru psnews.ro. că nu au fost făcute măsurători după aceste dezvăluiri pentru a vedea dacă procentele lui Nicușor Dan vor scădea înainte de alegerile din 27 septembrie.

„E posibil ca o parte din electoratul lui Nicușor Dan, în urma acestor dezvăluiri, să rămână acasă în ziua votului. Totodată, pe cei încă nehotărâți, dar în mod tradițional votanți, PSD să îi îndemne să iasă la vot în urma acestor dezvăluiri, dar eu zic că încă nu s-au diseminat suficient informațiile referitoare la povestea asta. Procesul este încă în curs pentru a se defini exact o ierarhie, pentru că înainte de apariția acestei înregistrări șansele lui Nicușor Dan și ale Gabrielei Firea erau sensibil egale. Rămâne să vedem”, spune directorul Avangarde.

loading...

Deși înregistrările i-ar putea periclita șansele candidatul PNL-USR de a câștiga Primăria Capitalei, sociologul Pieleanu este de părere că „Nicușor Dan rămâne în continuare principalul favorit, alături de Gabriela Firea”.

„Nicușor Dan rămâne favorit dintr-un argument și dintr-un motiv foarte simplu: se bucură de voturile a două partide care stau bine în București: PNL și USR. Dacă Nicușor Dan reușește să adune integral voturile celor două partide atunci va câștiga alegerile, dacă voturile celor două partide se vor împărți între el și Traian Băsescu atunci Gabriela Firea va fi primarul general al Capitalei. E o chestiune simplă”, a conchis Marius Pieleanu.

loading...

Potrivit HotNewse.ro, parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor și Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei. Potrivit documentului, obținut de agenția News.ro, denunțul vizează faptele de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani, parlamentarii PSD solicitând începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a lui Nicuşor Dan.

Denunțul are legătură cu înregistrarea lansată luni în spațiul public de PSD, înregistrare în care Nicușor Dan discuta cu un consilier al primarului PSD al Sectorului 4 despre demolarea unui imobil în Parcul Orășelul Copiilor.

„În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari. În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie. Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie. Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, se arată în denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA, potrivit documentului obţinut de News.ro.

Sursa citată menţionează şi înregistrarea audio între Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu consilierul primarului Sectorului 4 despre ordinul de demolare a unei clădiri din „Orăşelul Copiilor” aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache, zis şi „Câine”.

„Mai mult, în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care făptuitorul intervine în favoarea unui anume Mihai Mitrache, astfel încât să nu fie demolată clădirea construită ilegal de acesta pe spaţiul verde al unui parc. În mod bizar, în acelaşi parc deţine un restaurant, preşedintele Asociaţiei Eco Civica, o asociaţie care susţine demersurile efectuate de Nicuşor Dan prin intermediul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul împotriva dezvoltatorilor imobiliari (informaţii care au apărut în presă). Din înregistrarea audio reiese intenţia făptuitorului Nicuşor Dan de a determina reprezentanţii instituţiei publice să îndeplinească anumite acte care intră în îndatoririle lor de serviciu «pe speţa asta cu clădirea», în interesul direct şi imediat al lui Mihai Mitrache. Încercările acestuia de a influenţa decizia reprezentanţilor primăriei reiese în mod evident din exprimarea acestuia: «eu cred că el are dreptate», respectiv «v-am şi dat un răspuns scris, tocmai de asta am şi întârziat, ca să citesc din nou toate legile şi astea şi eu sunt convins că el are dreptate»”, mai precizează documentul citat de News.ro.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *