vineri, octombrie 23

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Între timp, Kremlinul este indiferent dacă Putin va primi premiul Nobel pentru pace sau nu.

loading...

„Dacă decizia este luată, grozav. Dacă nu este, este de asemenea în regulă”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului, răspunzând la întrebarea cum vede Kremlinul nominalizarea lui Putin pentru acest premiu.

„Știți că pentru acest premiu sunt nominalizați oameni complet diferiți. Și aceasta este inițiativa celor care vin cu o astfel de propunere. Există anumite proceduri pentru luarea în considerare a candidaților”, a spus Peskov.

loading...

În 9 septembrie, deputatul norvegian Christian Tibring-Gedde a declarat pentru Fox News că l-a nominalizat pe președintele american Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa la rezolvarea conflictelor prelungite.

O nominalizare la acest premiu nu înseamnă ca distincția va fi și acordată. Anul acesta, aproximativ 300 de persoane au fost deja nominalizate. Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat din 1901 de către Comitetul Nobel de la Oslo persoanelor și organizațiilor care au adus, în opinia comitetului, contribuții remarcabile pentru menținerea păcii. De-a lungul istoriei, doar doi ruși au primit Premiul Nobel pentru Pace: academicianul Andrei Saharov în 1975 și primul președinte al URSS Mihail Gorbaciov în 1990.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *