sâmbătă, octombrie 31

Primul SEMN că Nicușor Dan a fost tras pe LINIE MOARTĂ de Iohannis și Orban

Praful se alege de candidatul PNL – USR Nicușor Dan după publicarea înregistrării. Publicistul Ion Cristoiu remarcă absenţa candidatului USR-PLUS-PNL la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, de la inaugurarea liniei 5 a metrolului bucureştean, realizare trecută în contul regimului Iohannis, amintind de discursurile politicianiste de la Cuza încoace, prin care se promiteau mari realizări, dar în realitate nu se întâmpla nimic. Probabil este primul semn real prjn care se arată că Nicușor Dan este tras pe linie moartă. Klaus Iohannis și Ludovic Orban nu vor să se asocieze cu el înainte de alegeri chiar dacă declară altceva.

Redăm pasaje din editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

loading...

“Inaugurarea liniei 5 a Metroului bucureştean a fost comparată pe Internet cu solemnităţile de tromboane de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Au fost mustrate măsurile de protejare a Înaltelor urechi prezidenţiale (o protestatară antiIohannis, corespondentul lui Dide în partea Stîngă a opiniei publice, a fost luată pe sus de jandarmi, aceiaşi care îi înşfăcau pe protestatarii anti-Dragnea), căutările cu orice preţ a ipostazelor fotogenice, lungul şir de secvenţe teatrale (cine a zis că politica nu e actorie?), între care s-a numărat călătoria cu Metroul.

Pentru adversarii Regimului Iohannis mustrările şi ironiile de pe Internet vor fi trecut drept concluzia unui eşec al loviturii electorale.
În realitate, inaugurarea a fost o lovitură, o mare lovitură electorală. Fireşte, festivitatea asta trebuia să aibă loc cu anii în urmă. Lucrările la metroul Drumul Taberei au toate datele unui fapt de legendă. Pînă şi mânăstirea Meşterului Manole a durat mai puţin decît lucrările la Metroul Drumul Taberei. Pentru locuitorii din zonă, pentru Bucureşti, important rămîne că, în fine, se poate circula în zonă cu Metroul. Iar pentru cei din întreaga ţară, important e că, în fine, postdecembrismul a reuşit să desăvîrşească o lucrare măreaţă.

loading...

Şi în chip inevitabil, date fiind încurcatele căi ale psihologiei colective, reuşita e atribuită regimului Iohannis. Dacă inaugurarea ar fi avut loc pe vremea Guvernului PSD, românii puneau desăvîrşirea lucrării pe seama regimului PSD. Cum ea a avut loc în septembrie 2020, în plină campanie electorală, nu doar inaugurarea, dar şi construcţia au fost trecute în contul regimului Iohannis. Acestui regim i s-a atribuit ridicarea unei construcţii măreţe, menite a contrazice teza că în postdecembrism nu s-a făcut nimic.

Strălucirea ceremoniei bine pregătite nu ne împiedică să observăm un fapt:
Absenţa de la paranghelie a lui Nicuşor Dan, candidatul PNL la primăria Capitalei. Dacă tot fost ditamai ospăţul electoral, nu se găsea un loc la masă şi pentru Nicuşor Dan?”

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *