luni, octombrie 26

PROTEST în Piața Victoriei, după DECIZIA luată în ședința de GUVERN

Luni, 14 septembrie, a avut loc întâlnirea online a Comitetului pentru Situații de Urgență în cadrul căreia, prin Hotărârea nr. 45 din 14 septembrie, a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, luni, că vor fi permise demostrațiile în limita a 100 de persoane, respectându-se regulile valabile și în cazul mitingurilor electorale, respectiv purtarea măștii și distanțarea. Decizia s-a adoptat în ședința de Guvern.

„Se vor permite demonstraţiile în limita a 100 de persoane în spaţii deschise, bineînţeles, dar aplicându-se aceleaşi reguli ca şi pentru mitingurile electorale, adică portul măştii, distanţarea şi celelalte aspecte generale de igienă. A mai fost aprobat un aspect referitor la Ministerul Culturii, în urma mai multor solicitări care au venit: excepţia de la carantină a echipelor de filmare şi a echipelor care sunt angrenate în producţii în interiorul României şi care vin, bineînţeles, din afară. Ele vor fi scutite de carantină. Oricum, erau scutite prin alt articol, care este articolul cu activitatea profesională, dar s-a dorit clarificarea acestui lucru, ca să limităm anumite proceduri birocratice prin care trebuiau acum să treacă”, a spus Arafat la finalul şedinţei de guvern.

loading...

George Simion, activist civic și politician care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova, a anunțat că va organiza un miting cu respectarea prevederilor legale privind pandemia Sars-CoV-2, cu 100 de participanți și 500 de mașini, în fața Guvernului, sâmbătă, 19 septembrie, ora 17:00. Fiecare șofer și participant din afara mașinii vor avea în Piața Victoriei asupra lor câte un steag tricolor. Revendicările aparțin Alianței pentru Unirea Românilor și sunt asumate de organizatori și participanți.

Zece revendicări imediate ale protestatarilor din Piața Victoriei, 19 septembrie 2020, ora 17:00:

loading...

Desfășurarea procesului de învățământ în școli, nu în sistem online, cu asigurarea condițiilor de igienă impuse de pandemie. Toaletele și apa curentă nu trebuie să lipsească din nicio școală.

Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în contextul accidentului de circulație provocat în data de 30 august, pentru încălcarea flagrantă a regulilor de conduită pe drumurile publice, sfidarea participanților la trafic și aruncarea întregii responsabilități pe umerii unui militar care are constrângeri în a reacționa public

Anchetarea achizițiilor publice făcute în pandemia de SARS-CoV-2 și, după caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu încălcarea legii (obținerea de foloase necuvenite, achiziția de mărfuri neconforme, infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, mită, trafic de influență etc.).

Renunțarea la măsurile derogatorii de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și restabilirea dreptului la libertatea întrunirilor și adunărilor publice, fără îngrădire.

Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populație (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer și de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizițiilor necesare și a modului de distribuire.

Asigurarea asistenței medicale în spitale pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.

Anchetă extinsă a Consiliul Concurenței referitoare la poziția de monopol a companiilor austriece care desfășoară activități în sectorul forestier.

Anchetarea cu celeritate de către Procuratura Generală a marilor privatizări făcute după căderea comunismului.

Sistarea procedurilor de vânzare a pachetelor majoritare deținute de statul român la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM ș.a.

Clasificarea hidrocentralelor de pe râul Jiu în rândul obiectivelor de interes national și finalizarea lucrărilor ajunse în stadii avansate.

loading...

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *