duminică, noiembrie 1

PROTEST la Biroul Electoral Sector 1. Declarații de ULTIM MOMENT

Atmosferă tensionată la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde protestează câteva zeci de oameni. Ei cer renumărarea voturilor, ceea ce solicită și primarul în funcție, Dan Tudorache. Asta după ce azi-noapte Clotilde Armand și-a proclamat victoria în alegerile pentru primăria Sectorului 1 din București. Ea susține că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor. Biroul electoral Central este, însă, cel care va lua o decizie privind eventuala renumărare. Iar astfel de solicitări au început să vină și din alte părți. Gabriela Firea vorbește și ea despre fraudă și renumărare.

„Am venit pentru că e normal să cerem renumărarea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci când am constatat primele nereguli în procesele verbale. Una găseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD și altceva era băgat în sistem. Am descoperit mai multe secții unde era o discrepanță reală între numărul de voturi la primar de sector, primar general, și pot să vă spun că ieri s-a renumărat la 9 secții. La 7 dintre ele chiar erau diferențe considerabile ceea ce înseamnă că cu siguranță la fiecare secție de votare dacă există o diferență de minimum 6 voturi, depășim cele 1000 de voturi.

loading...

Noi nu știam, am aflat ulterior după ce s-a terminat procesul de votare pentru că în lege se spune că dacă constați o neregulă trebuie să faci contestația în timpul numărării. Noi am descoperit ulterior.”, a declarat Dan Tudorache în direct la România TV.

Clotilde Armand sărbătorește  după două zile de scandaluri. Armand a ieșit public, aproape de miezul nopții trecute, alături de liderul partidului, Dan Barna, după numărarea a 96% din voturi. Clotilde Armand are 41,03% față de Dan Tudorache care a obținut 39,78% din voturi. Pe cealaltă parte, Partidul Social Democrat cere renumărarea voturilor și insistă că Dan Tudorache este cel învingător. Între timp, pe fir au intrat și autoritățile a căror anchetă trebuie să spună foarte clar dacă au fost, sau nu, falsificate documentele electorale, așa cum au acuzat ambii candidați.

loading...

”A fost un proces care a durat, dar până la urmă s-a încheiat corect și bine. Am învins!”, a declarat, fericită, Clotilde Armand chiar dacă nu s-a decis asta. Între timp, Poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale, după ce USR ar fi plecat cu un teanc de procese verbale. ”Au fost audiate 8 persoane, toate documentele găsite asupra persoanei, respectiv 473 de procese verbale cu rezultatul votului de la o parte din secțiile de votare din sectorul 1, sunt verificate”, a declarat un reprezentant al Poliției.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 declară că bărbatul cu teancul de procese verbale era un curier, care ducea la sediul Partidului Social Democrat procesele verbale ce aparțin partidului. Pe de altă parte, candidata USR cere pe Facebook reținerea lui Dan Tudorache.

”Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid.

Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție procesele verbale. Atâta tot”, a spus Tudorache.

Social-democrații cer renumărarea votului pentru Primăria Sectorului 1, însă cei din USR se opun.

Întregul scandal a început cu 2 seri în urmă când Clotilde Armand, alături de mai mulți membri USR, a venit în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 și l-a acuzat pe contracandidatul Daniel Tudorache că ar fi încercat fraudarea scrutinului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *