sâmbătă, octombrie 24

Klaus Iohannis dă Guvernul Orban pe mâna protestatarilor/ declaratie președinte

Guvernul Orban s-a protejat până acum prin interzicerea protestelor, un fapt nedemocratic făcut sub pretextul pandemiei. Mai multe sindicate si patronate sunt revoltate de cum sunt tratate de guvernanti . ”Perioada de aur” in care protestele sunt interzise pare să se termine. Președintele Klaus Iohannis susține că protestele ar putea să nu mai fie interzise dacă se respectă toate regulile. Acesta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor pe această temă.

Epoch Times: Tot mai multe voci din societatea civilă atenționează că în timp ce evenimentele electorale sunt permise, dreptul de a protesta e îngrădit. Cei care protestează riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Intenționați să vă implicați?

loading...

Iohannis: E o problemă foarte interesantă. Eu sunt de părere că, dacă se respectă normele, cred că s-ar putea organiza și forme de protest. Cred că autoritățile mai degrabă se tem de nerespectarea normelor, am văzut manifestări la care nu s-au respectat, și asta nu ajută pe nimeni.

Klaus Iohannis a răspuns și la intrebare ce vizează redeschiderea scolilor.

loading...

TVR: Există multe semnale din țară despre situații confuze în privința școlii. Sunt comune pe lista roșie unde primarii spun că nu au tablete sau semnal la internet. Sunt părinți care ezită să își trimită copiii la școală. Ce notă ați da autorităților implicate în acest proces?

Iohannis: Mă abțin să dau notă înainte să înceapă școala. În mii și mii de școli, oamenii au rezolvat problemele, marea majoritate a copiilor vor merge la școală. Sigur, ca în fiecare an, regretabil mai există și excepții, chestiuni nerezolvate, dar ele pot fi rezolvate. Am constatat o implicare exemplară și la autoritățile locale, și la cele centrale. Poate că nu e așa rău că începe școala în campania electorală, fiecare primar vrea să arate că se implică. Nu e posibil ca din capitală să se rezolve problemele fiecărei școli din fiecare comunitate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *