luni, octombrie 26

Rafila a făcut anunţul mult aşteptat de români. Vaccinul anti – COVID PREȚ

Alexandru Rafila a făcut anunţul mult aşteptat de români. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat ce se întâmplă cu vaccinul anti-COVID-19 şi cât va costa.

„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3. Mai mult, acesta a precizat că la finalul anului 2020, ar putea să apară cel puţin două vaccinuri produse de marile companii, precum Pfizer, AstraZeneca sau Sanofi GSK.

loading...

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că transportul şi livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicaţi şi că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi şi persoanele vulnerabile. În cazul acestora, preţul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi…. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

loading...

În ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *