luni, octombrie 26

Rafila explică de ce are România a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

România fost nominalizată, joi, alături de alte șase state europene, drept țară cu risc ridicat de mortalitate a infecțiilor cu coronavirus și unde evoluția epidemiei de COVID-19 provoacă „o mare îngrijorare”. Avertismentul a venit de la Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, citat de presa internațională.

Alături de țara noastră, unde mortalitatea este ușor sub 3%, au fost menționate Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Ungaria și Spania, ultima țară fiind cea cu mortalitatea cea mai ridicată, 3 procente.

loading...

Instituția europeană evocă necesitatea reintroducerii restricțiilor pentru a limita transmiterea virusului.

„Impunerea unor restricții stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singura strategie care poate asigura un impact moderat al bolii asupra indivizilor și sistemelor de sănătate”, se arată în documentul Centrului european.

loading...

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a explicat într-o intervenție la Antena 3 de ce România are un număr ridicat de decese ale celor infectați cu coronavirus, comparativ cu alte țări de pe continent.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *