luni, octombrie 26

Răzvan Dumitrescu, despre REVENIREA la starea de URGENȚĂ

Dacă până acum ne-am bucurat de relaxarea treptată a măsurilor impuse de autorități, lucrurile s-ar putea schimba cu totul în următoarea perioadă.

”SUEDIA, un total de 5870 de morti din cauza COVID-19. ROMANIA, un total de 4503 morti! SUEDIA inregistreaza in jur de 5 morti pe zi (ieri) cu zile in care au fost raportate 0 decese, ROMANIA inregistra ieri 45 de morti in 24 de ore! SUEDIA avea ieri 15 pacienti la terapie intensiva, ROMANIA avea un numar de 496 internari la ATI! SUEDIA, fara lockdown, ROMANIA cu 2 luni de lockdown si sub stare de alerta! Acum in ROMANIA , domnul TATARU nu zice NU cand este intrebat de o posibila noua stare de URGENTA, dupa alegeri, desigur! Concluziile va apartin!”, a scris Răzvan Dumitrescu pe pagina de socializare.

loading...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru vine cu vești proaste. Întrebat de jurnalişti dacă după alegerile locale ar putea fi instituit un nou „lockdown” sau mai exact, o nouă stare de urgență, acesta susține că ţine doar de fiecare dintre noi dacă va fi sau nu aplicată această măsură.

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă.

loading...

Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare …”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În acelați timp, Nelu Tătaru a mai subliniat faptul că nu în spitale se tranşează această pandemie, ci înainte de a se ajunge la internările în spitale şi că respectând regulile de prevenţie, va fi şi o transmitere comunitară scăzută.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 după alegerile locale, ministrul a spus că „asumarea unui număr crescut de cazuri noi a fost făcută atunci când au fost aplicate măsuri de relaxare”, fie că a fost vorba de redeschiderea restaurantelor, de revenirea din concedii, de aglomerarea transportului în comun, de redeschiderea teatrelor, a cinematografelor, începerea anului şcolar, de o lună de campanie electorală şi, acum, de aceste alegeri locale.

Totodată, el a mai precizat că respectarea normelor de aplicare în vederea desfăşurării fiecărei activităţi în parte „ar trebui să dea o creştere mică” a numărului de cazuri de la o zi la alta şi să se rămână pe „acel platou, în jurul a 1.500 de cazuri”.

„În măsura în care nu vom respecta aceste precauţii, atunci se poate ajunge şi la 2.000 de cazuri. Monitorizăm în fiecare zi evoluţia numărului de cazuri noi, după cum monitorizăm prezenţa la unităţile de primiri urgenţă, precum şi prezenţa în terapie intensivă a cazurilor grave sau critice, după cum monitorizăm şi numărul deceselor. Ele sunt cele care ne arată şi gravitatea, dar care ne arată şi transmiterea în comunitate, mergând oarecum cu analiza cazurilor dificile”, a mai spus Tătaru.

Ministrul a mai adăugat că „dacă se menţine acel platou”, spre a doua jumătate a lunii octombrie ar putea să fie şi o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *