vineri, octombrie 23

S-a terminat și cu ALDE. Tăriceanu a plătit dur trădarea

Ocolit acum și de PSD după ce Călin Popescu Tăriceanu a avut grijă să trădeze și să rupă alianța, ALDE se face într-un final țăndări. Partidul va fuziona cu Pro România. Formatiunile au programate astăzi ședințe în care conducerile celor două partide vor vota fuziunea, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Dacă decizia de fuziune va fi luată astăzi, partidele conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu – ambele cu rezultatele slabe la alegerile locale din București și din alte regiuni – vor începe procedurile juridice cerute de lege. Cele două partide nu au însă timpul necesar pentru a termina fuziunea înainte de alegerile parlamentare programate la 6 decembrie, așa că la alegeri candidații ALDE vor participa pe listele Pro România, potrivit informațiilor G4Media.ro. Propoția negociată la locurile eligibile va fi 60% Pro România și 40% ALDE.

loading...

Interesant este ca partidul lui Ponta s-ar putea alia și cu PNL. Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL i-a propus să se „alieze” pentru a forma majorități în consilii județene, consilii locale și în municipii. Liderul Pro România a precizat că aceste alianțe vor fi posibile „de la caz la caz”. „După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-au cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu.

Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

loading...

PNL a aprobat alianţa cu PMP. Protocolul va fi valabil în toată ţara
PNL a aprobat protocolul de colaborare în plan local cu PMP. Cele două partide vor colabora în consiliile din toată ţara pentru a pune în aplicare planurile de dezvoltare locală.

„În cadrul Biroului Executiv am votat şi ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. După cum bine ştiţi, PMP se află la guvernare alături de PNL, face parte din aceeaşi familie politică a Partidului Popular European. Am luat decizia ca în toate consiliile locale şi consiliile judeţene să avem un protocol de colaborare în primul rând pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, pentru a pune în aplicare promisiunile pe care le-am avut, ambele partide, în campania electorală”, a declarat Robert Sighiartău.

Obiectivul partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din decembrie. iar discuţiile despre eventualele coaliţii pentru formarea unei majorităţi în Parlament vor avea loc după scrutin, a mai precizat Robert Sighiartău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *