joi, octombrie 29

S-au FRAUDAT alegerile? Ce cred românii / sondaj

Scandalul acuzaţiilor de fraudă la alegerile locale a afectat puternic percepţia alegătorilor din Capitală despre scrutinul desfăşurat pe 27 septembrie. Procentajele celor care apreciază că „probabil” alegerile nu au fost fraudate şi ale celor care sunt siguri că acest proces nu a fost afectat de fraudă sunt de 10, respectiv 8 la sută. Sondajul Sociopol a abordat şi nivelul de încredere în capacitatea noului primar general de a rezolva problemele bucureştenilor.

Peste jumătate dintre locuitorii capitalei s-au resemnat cu gândul că Nicuşor Dan nu aduce apa caldă.  Astfel, 44% dintre cei chestionați cred că Nicușor Dan probabil nu va rezolva problema apei calde din București, în timp ce 8% sunt siguri că nu o va face. Cei care apreciază că, „probabil”, noul primar va rezolva problema însumează 25% în timp ce 16% sunt siguri că va reuși. Sondajul Sociopol a fost realizat pe un eşantion de 1003 persoane, în perioada 3 – 8 octombrie, prin interviuri telefonice.

loading...

La Sectorul 1, situatia este grava. Clotilde Armand nu se poate inca bucura cum trebuie. Nici nu are de ce, in opinia noastra. Avocatul lui Daniel Tudorache, Mihai Drăgan, a făcut declarații despre alegerile locale din 27 septembrie, în fața SIIJ.

„Legea spune foarte clar: în caz de fraudă, alegerile se reiau. Este extrem de simplu. În cazul în care un organ de urmărire penală sau o instanță de judecată stabilește acest aspect, atunci se suspendă tot procesul [de vot]”, a spus Drăgan, în fața sediului SIIJ.

loading...

„De asemenea, mai avem o procedură prin care solicităm suspendarea procesului de învestire la Tribunalul București, secția contencios-administrativ, încă nu avem termen. Mie, sincer să fiu, mi se pare că este necesară mai multă celeritate. Aici, indiferent pe cine deranjez, voi spune că deja au trecut aproape două săptămâni de la alegeri, suntem în aceeași situație. S-au respins toate contestațiile pe motiv de tardivitate, dar nu aveam cum să facem contestație în termen fiindcă aspectele s-au aflat ulterior trecerii termenului de contestație. Cred că înainte de toate ar fi mai important să respectăm principiile democrației, iar unul este dreptul la vot și dreptul de a învesti pe cine cred cetățenii de cuviință să învestească”, a continuat avocatul lui Daniel Tudorache. Și asta nu este tot.

”Clotilde Armand este doar un candidat ales cu sacii în momentul de faţă. Până când nu se validează de către Judecătorie mandatul, nu are calitatea oficială de primar”. Este anunțul făcut de Gheorghe Piperea care probabil îi aduce clipe de coșmar candidatei USR. Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre o mutare în instanţă legată de alegerile de la Sectorul 1.

„Este o cerere de intervenţie făcută de domnul Daniel Tudorache în care solicităm să se ia act că e vorba despre o fraudă electorală (n.r. – la Sectorul 1), cu toate dovezile pe care le-am adunat până acum şi să se invalideze rezultatul alegerilor la Primăria Sector 1, în vederea repetării alegerilor. Termenul fixat de către judecător este luni, 12 octombrie, pentru diverse motive procedurale, pentru depuneri de acte şi aşa mai departe.

Probabil că luni se va discuta admisibilitatea în principiu a cererii noastre de intervenţie, iar dacă se admite atunci noi vom putea să aducem probele pe care le avem în legătură cu frauda electorală”, a explicat avocatul Piperea pentru dcnews.ro.

Întrebat dacă, între timp, se poate valida mandatul lui Clotilde Armand, Gheorghe Piperea a răspuns: „Bineînţeles că nu. E doar un candidat ales cu sacii în momentul de faţă. Până când nu se validează de către Judecătorie mandatul, nu are calitatea oficială de primar. De altfel, acelaşi lucru e şi în cazul lui Nicuşor Dan, doar că în acest caz se pronunţă Tribunalul şi nu Judecătoria. Vom vedea luni; până atunci mandatul nu este în vigoare”, a declarat Gheorghe Piperea.

 

 

 

loading...

3 Comments

 • Lepadatu Carmen

  Cele mai fraudate voturi care au existat in istoria Bucurestiului si cine mai stie pe unde.
  Cum sa mai mearga oamenii la vot daca vad cu ochii lor la televizor cum se fura cu rucsacu si cu sacii.
  Cum sa se dea imaginile fraudei cu toti acei oameni si sa nu faca puscarie?
  Cine se va mai duce la vot daca suntem furati.Ce democratie este asta?
  Democratia doar pt hoti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *