luni, octombrie 26

Scandal Secorul 1. Mugur Ciuvică, informația care ZGUDUIE formatiunea USR

Procurorul care a aumblat cu USR la sacul cu voturi e #Rezist, potrivit lui Mugur Ciuvică. Acesta postează informatii importante in scandalul momentului care a reusit sa subrezeasca democratia din România.

”Procurorul Sprîncu, care conduce grupul de USR-iști filmați în timp ce umblă la sacii sigilați cu voturi, a fost retrogradat în urma modificărilor legilor Justiției din timpul guvernării PSD. Sprîncu a fost un foarte vehement contestatar al lui Tudorel Toader și un foarte activ susținător al lui Augustin Lazăr. Nicolae Sprîncu a fost unul dintre procurorii obligați de ministrul Tudorel Toader să revină la parchetele inferioare ierarhic de unde fuseseră delegați. Sprîncu era delegat procuror la Parchetul de pe lângă Tribunaul București, dar a fost obligat să revină la locul său de muncă, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

loading...

În august 2017, procurorul Sprîncu a fost unul dintre semnatarii unui Memoriu al magistraților pentru retragerea proiectelor de modificare a legilor justiției. În octombrie 2018, procurorul Sprâncu a fost unul dintre procurorii care au susținut solicitarea adresată ministrului Justiţiei de a renunţa la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. În februarie 2019, procurorul Sprîncu s-a delimitat public de organizațiile de magistrați care participaseră la negocieril cu ministrul Tudorel Toader. În 2020, tocmai procurorul Sprîncu a fost numit președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1”, a scris Mugur Ciuvică pe Grupul de Investigatii Politice.

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, a declarat că emiterea comunicatului Biroului electoral Sector 1 în legătură cu imaginile momentului „e un abuz în serviciu” și va face o plângere penală în acest sens. Edilul în funcție al Sectorului 1 a mai precizat că, în opinia sa, președintele Biroului Electoral Sector 1 „are afinități USR”, motiv pentru care ar fi dat câștig de cauză partidului lui Dan Barna.

loading...

„Astăzi, Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost închis. Cum să dea un comunicat de presă când ei nu s-au întâlnit? Iar a făcut cineva ceva așa din pix. S-a trezit cineva așa de dimineață și a zis: <<Hai să scriu și eu un comunicat din BES>>. Este ilegal, e un abuz în serviciu și o să le fac plângere. O să solicit să văd exact cea a stat la baza comunicatului. Așa s-a gândit noaptea? Așa a visat președintele sau vicepreședintele? Cred că sunt presiuni aici.

Părerea mea este că președintele Biroului Electoral Sector 1 are afinități USR. Mi-a spus colega mea că se înțeleg foarte bine. Acei membri USR au fost lăsați să intre în acea cameră cu procese verbale și eu am stat la ușă să respect legea. Nu este normal. În ce țară trăim?”, a declarat Dan Tudorache la Puterea Știrilor.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti a venit joi după-amiază cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi a spus că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată.

BES 1 adaugă că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare. „Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *