joi, octombrie 29

SCANDAL uriaș în Piața Universității. Au intervenit JANDARMII

Scandal uriaș în Piața Universității unde sute de persoane strigă:Jos dictatura! Jos trădătorii! Libertate! La un moment dat tensiunile au escaladat, având loc o mică imbrânceală cu forțele de ordine. Oamenii nu sunt de acord cu măsurile luate de autorități.

Proteste sunt și la Iași. Acestea sunt faţă de restricţiile instituite la pelerinaj. Mai mulţi credincioşi care au aşteptat la uşile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina la racla Cuvioasei Sfânta Parascheva, s-aunit în rugăciune şi au cântat într-un singur glas cântece religioase. Sute de credincioşi s-au adunat vineri seară în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucoveniei cu pancarte dar şi cu lumânări aprinse au scandat ”Liberate”, ”Discriminare”, ”Respectați Constituția”.

loading...

Ei se consideră discriminaţi şi îngrădiţi în libera exercitare a credinţei, câtă vreme alte adunări publice, mai riscante decât un pelerinaj, sunt permise. ”Este strigător la cer ce ni se întâmplă! 30 de ani de la Revoluţie şi să ajungem în halul ăsta? Politicienii strică tot ce este mai frumos: tradiţie, credinţă”, a strigat o femeie care nu poate avea acces în curtea Mitropoliei.

Accesul în catedrală pare a fi o loterie. Dacă la rubrica domiciliu scrie municipiul Iaşi, ajungi la racla sfântă. În caz contrar, ajungi acasă resemnat. Regula dă naştere unor situaţii absurde. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cere ca pelerinajul de Sfânta Parascheva, cel mai mare din România, să se desfăşoare fără restricţii. ”Atâta vreme cât noi respectăm regulile, la fel ca ceilalţi, ba mai mult decât ceilalţi, nu vedem de ce ni se impune ceva de genul acesta”, spune un preot. Prefectul a primit o adresă prin care se solicită să fie permis accesul în catedrală tuturor pelerinilor, indiferent din ce zonă a ţării vin.

loading...

„Doamne ajută, fraților. Vă chem la pelerinaj, la Iași. Astăzi, sâmbătă, mergem la protestele din Piața Universității, și miercuri, de Cuvioasa Parascheva, vă îndemn să mergem cu toții la Iași. Nu ne lepădăm, nu-i lăsăm pe acești oameni care fac pelerinaje și întrețin pelerinaje la Emi Pian să strângă o grămadă de interlopi acolo și pe noi, care respectăm toate regulile, să nu avem voie să ajungem la Cuvioasă.

Așa că vă îndemn cu toată tăria ca toată lumea la Iași, miercuri, de Sfânta Cuvioasa Parascheva să fie acolo. Ne vom strânge acolo, poate o vom scoate afară în baldachin, împreună cu preoții”, este apelul unui credincios pentru românii care nu sunt de acord cu restricțiile impuse de autorități cu ocazia sărbătorii din data de 14 octombrie.

Publicată de Calin Gheorghe Marincus pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *