luni, octombrie 26

Se cere IEȘIREA lui Nicușor Dan din politică după afirmația cu ‘panaramele’

Candidatul sustinut de PNL si USR-PLUS la Primaria Capitalei Nicusor Dan a afirmat ca aceasta campanie electorala pe care o duce este impotriva imposturii, dar si o lupta de valori unde „nu vrea sa-i spuna fiicei sale ca o panarama este mare vedeta”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook unde a criticat termenul folosit de Nicusor Dan.

El a adaugat ca este vorba despre o lupta de valori in care vrea ca fetitei sale „sa nu i se spuna ca o panarama este o mare vedeta”. Dan a mai spus ca „fiecare societate are panaramele ei, dar intr-o societate normala ele stau undeva la periferie”.

loading...

„Am spus ca aceasta campanie e mai mult decat o discutie despre cine aduce apa calda, cat de ridicol poate sa sune asta. Este de fapt o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate si este o campanie impotriva imposturii. De cand a inceput campania asta ma tot gandesc cum e posibil totusi, cum e posibil ca sa nu fie evident ca o sa castigam, in conditiile in care orasul este in faliment, in care oamenii nu au apa calda, traficul e sufocat, poluarea e mai mare? Cum e posibil? Si raspunsul este, daca ne uitam in istoria recenta, o sa vedem ca aceasta aberatie este posibila cand reactia oamenilor la puterea instalata e disproportionat de mica, pentru ca in anii ’80 vedeam cu totii magazinele goale si ni se spunea la televizor ca o ducem foarte bine.

Lupta de valori in care eu vreau ca fetitei mele sa nu i se spuna ca o panarama este mare vedeta, da? Si, din pacate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar intr-o societate normala ele stau undeva la periferie”, a declarat Nicusor Dan la un eveniment care a avut loc in zona Teatrului National Bucuresti unde a prezentat prioritatile programului Noul Bucuresti si solutiile pe care le propune pentru modernizarea Capitalei.

loading...

Gabriela Firea a scris pe pagina ei de Facebook, in replica la declaratia lui Nicusor Dan: „Sunt si voi fi mereu alaturi de toate femeile! Am incercat sa le usurez viata pe cat posibil. Ele duc greul! Nu sunt „panarame”, cum zice un candidat. Ele sunt mame, bunici, fiice, sotii, prietene, iubite. Ca si mine”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a apreciat, luni, că Nicușor Dan trebuie să iasă din politică după afirmația sa despre o „panaramă” cu care este aproape la egalitate, în contextul sondajelor care-l dau pe el la 2-3 procente distanță de principala sa contracandidată la primăria Capitalei, Gabriela Firea.

„Înjurătura groasă nu ține loc de valori, proiecte și soluții! Și nici nu va salva Bucureștiul! Atunci când jignești o femeie, te descalifici ca om. ”Noul” om politic înseamnă un munte de ură, frustrare și limbaj suburban. ”Noul” om politic Nicușor Dan trebuie să înțeleagă că alegerile sunt o competiție politică. Dar dincolo de ea, trebuie să fim oameni! Ați jignit o doamnă, ați jignit copiii, ați jignit pensionarii! Pe toată lumea! Nicușor Dan, cere-ți repede iertare și pleacă din politică! Oricum pentru tine se termină totul duminică”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *