vineri, octombrie 30

Se poate. Autoritatile italiene, masti gratuite elevilor. PNL nici nu vrea să audă de asta

În timp ce în România, PNL nu a făcut mai nimic pentru elevi și profesori, potrivit RFI, Italia este tara care a alocat 2,9 miliarde de euro pentru inceperea noului an scolar, cea mai mare suma din Uniunea Europeana, spune ministrul italian al Educatiei, Lucia Azzolina.Pentru „o scoala sigura”, Guvernul a promis ca 11 milioane de masti vor fi distribuite zilnic, gratis, in scoli si a achizitionat 2 milioane de teste serologice pentru angajatii din invatamant. Teste efectuate deja in proprortie de 50% care au aratat ca 13.000 de profesori si alti angajati din invatamant sunt pozitivi la virusul Sars-cov 2 si ca urmare, vor trebui sa prezeninte un test molecular negativ pentru intoarcerea la scoala.

In strategia Guvernului cu privire la noul an scolar se afla si testarea masiva a elevilor.Un test de saliva cu raspuns rapid, maxim 30 de minute pentru ca: ” Acolo unde vor fi pozitivi, vom face test intregii clase si pe esantioane pentru restul elevilor,” spune Alessio D’Amato, responsabil pentru Sanatatate a Regiunii Lazio. Echipe mobile anticovid vor merge in scoli si vor testa elevii. Este asteptata, asadar spre sfarsitul lunii, avizarea testului rapid de saliva de catre Institutul National de Boli Infectioase din Roma, Spallanzani.

loading...

Intre timp, parintii au primit prin posta electronica protocolul sanitar si indicatiile privind accesul elevilor in clase, singuri si urmarind trasee precise, delimitate prin culori si indicatoare adezive.

Scoala in timpul pandemiei este mult diferita, iar elevilor li se cere maxima colaborare si rabadare: purtarea mastii este obligatorie dupa 6 ani si in toate situatiile in care un elev isi paraseste banca . Parintii sunt cei care masoara acasa temperatura elevului, iar o valoare de 37,5 grade C inseamna interzicerea accesului in scoala.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *