joi, octombrie 22

Se strânge lațul. Secția Specială îl așteaptă pe personajul CHEIE din frauda la vot

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie a preluat dosarul acuzaţiilor de fraudă electorală la Sectorul 1 şi urmează să dea o hotărâre de care depinde soarta scrutinului şi, implicit, a noului primar ales Clotilde Armand. Pista pe care merg procurorii Secţiei Speciale este cea a fraudei electorale, pentru care sunt examinate probe. Informaţia a fost dezvăluită, duminică, de jurnalista Adina Anghelescu în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, la Antena 3. Iniţial au fost constituite două dosare, la Parchetul Sectorului 1: primul decurge din plângerea formulată de USR-PLUS, după ce un curier a fost surprins cu 473 de procese verbale asupra sa.

Celălalt dosar a fost constituit după ce Antena 3 a difuzat imaginile care arătau cum şeful Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Bogdan Sprâncu, însoţit de membri USR, a pătruns în sala cu sacii cu buletine de vot. Pentru că în speţă este vorba de un procuror, dosarul a fost declinat Secţiei Speciale, competente în acest caz. Sprâncu urmează să fie audiat de procurorii Secţiei Speciale iar rezultatul anchetei ar putea determina reluarea scrutinului în sector, dincolo de eventualele culpe penale ale celor investigaţi.

loading...

La această oră se fac presiuni peste presiuni pentru desființarea Secției Speciale. La rând, activiști ai Declic. Acești au organizat recent o scenetă în fața Ministerului Justiției, în semn de protest față modul cum ministrul Cătălin Predoiu gestionează desființarea Secției de Investigare a Magistraților.

Un activist Declic s-a fotografiat în fața sediului Ministerului Justiției pe post de ministru, care a dus cu preșul ”justiția”. Acțiunea a fost transmisă live pe Facebook.

loading...

„Suntem la Ministerul Justiției, unde organizăm o acțiune de protest inedită față de modalitatea în care Cătălin Predoiu gestionează desființarea Secției Speciale.
O versiune ,,stilizată” a actualului ministru al Justiției va replica modul de acțiune al lui Cătălin Predoiu față de desființarea Secției Speciale: va duce cu preșul ”justiția”, într-o scenetă organizată în fața instituției. Semnați petiția: https://go.declic.ro/desfiintati-ss-510″
Predoiu a pus acum o săptămână în dezbatere publică un proiect de lege pentru desființarea Secției Speciale. Proiectul va fi în dezbatere publică până la finalul lunii martie 2021.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *