luni, octombrie 26

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat sare în apărarea lui Orban, după ce premierul a făcut o afirmație stupidă

Autoritățile sanitare au raportat constant în ultimele zile un număr de aproximativ 600 de cazuri de COVID la Terapie Intensivă și mai multe județe au anunțat că nu mai au paturi libere la ATI. Premierul Orban a găsit sotutia ca sa nu mai fie asa multi bolnavi la ATI. Nu îi mai internează acolo. Concret, el a cerut, în context, în ședința de guvern de joi, ca doar cazurile care necesită acest tip de îngrijire să ocupe paturile ATI. De parcă până acum, la ATI se mergea ca în vacanță.

„Instituționalizați mai clar ce am discutat înainte. Nu trebuie să intre oricine la ATI. Există această tendință de a interna la ATI bolnavi care nu necesită terapie intensivă. Și atunci, există situația saloanelor intermediare, în care situația de sănătate este monitorizată mai atent, fără a fi nevoie de internare la terapie intensivă”, a spus premierul. Raed Arafat a sărit în apărarea lui Ludovic Orban imediat.

loading...

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că „există o logică medicală” în declarațiile făcute de Ludovic Orban în ședința de guvern de vineri cu privire la locurile din secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați și pacienți care nu ar trebui să ajungă acolo:

„Din analizele care au fost și care au stat la baza acestei declarații există în terapii intensive două categorii de pacienți: a celor ventilați, unde se folosesc ventilatoare, fie intubați, foarte critic, pacientul clasic al terapiei intensive și mai sunt cei care mai au nevoie de oxigen în cantitate mare, care în unele spitale sunt ținuti în terapie intensivă. Se vorbește despre secțiile pentru cazurile intermediare. Mai este un loc în spitale, cu monitoare, cu totul, unde este o secție intermediară în care și alți medici pot supraveghea, dar nu este terapie intensivă. Asta ar elibera locuri în terapie intensivă. Deci logica medicală la ce s-a zis în ședința de guvern există. Dar asta nu e situație care se generalizează la toate spitalele. Sunt spitale unde există secții intermediare”, a delcarat Raed Arafat la Digi24.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *