vineri, octombrie 30

Sondaj devastator pentru PSD. Ciolacu a dus partidul la …

PSD a scazut puternic in sondajele de opinie, arata cel mai recent barometru IMAS realizat la comanda Europa FM. Astfel, PSD a ajuns sub 20%, la 19,6%, in timp ce PNL a crescut la 34,7%. Alianta USR Plus e creditata cu 17% din voturile celor care spun ca ar merge la vot daca ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare. Pro Romania scade, fiind creditat cu 9,5% din intentiile de vot, iar UDMR se mentine peste pragul electoral, dupa cateva luni in care coborase sub el.

Celelalte partide nu ar intra in Parlament, inregistrand sub 5%, potrivit sondajului realizat de IMAS in aceasta luna: PMP – 4,5%, ALDE – 3%. Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, in perioada 7 – 23 septembrie pe un esantion de 1010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%.

loading...

De cealalta parte, un sondaj de opinie IRSOP, care măsoară intențiile de vot la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, pentru Primăria Capitalei, o dă învingătoare detașată pe Gabriela Firea, candidatul PSD.

Conform cercetării realizate de IRSOP, candidatul PSD, Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce principalul contracandidat al acesteia, Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, ar primi doar 35% din voturi.

loading...

Pe locurile următoare, în sondajul realizat pentru Primăria Capitalei, s-ar clasa, conform cercetării IRSOP, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%.

Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

Pe de altă parte, cercetarea mai arată câte procente vor primi partidele politice în lupta pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București, notează evz.ro.

Sondaj IRSOP despre alegerile locale 2020. Rezultatele la Primăria Capitalei
Pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente.

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, pentru acest sondaj, operatorii institutului au intervievat telefonic un număr de 1.010 peraoane în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se arată în comunicatul IRSOP.

Duminică, 27 septembrie, au fost programate alegerile locale în cadrul cărora vor fi aleși primarii tututor localităților din țară, președinții de consilii județene și consilierii.

Pentru Primăria Generală a Municipiului București se confruntă un număr de 18 candidați, reprezentanți ai mai multor partide. Între aceștia, cei mai bine plasați sunt Gabriela Firea (PSD), primarul în funcție, Nicuşor Dan (independent, sprijinit de PNL, USR și PLUS), Traian Băsescu (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) și Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), candidatul susținut de Victor Ponta.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *