luni, octombrie 26

Supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, strigăt de ajutor către Guvernul Orban

Cincisprezece dintre supraviețuitorii incendiului de la Colectiv au transmis o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României, prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. În scrisoare ei susțin că rămân fără sprijin medical din partea statului pentru a urma tratamentele necesare pentru tratarea cicatricilor agravate, acuzând sistemul medical din România că nu le-a oferit un tratament adecvat în urma tragicului incendiu. Semnatarii cer prelungirea termenului pentru plata ajutoarelor financiare prevăzute pentru tratamentele medicale de care au nevoie.

„Vă rugăm să urgentați demersul de aprobare a acestei legi. În curând se împlinesc 5 ani de la incendiul din Colectiv. Pentru dumneavoastră, acești cinci ani nu au fost altceva decât un carusel politic. Pentru noi, au constat într-un maraton chirurgical care a avut consecințe asupra sănătății noastre. Avem nevoie de o rezolvare permanentă a problemei sprijinului pentru tratamentele noastre pentru a ne putea întoarce la o viață normală.

loading...

Este umilitor să fim nevoiți să cerșim, anual, o prelungire limitată care ne condamnă la stres și la boală. Sperăm că solicitarea noastră de a beneficia de tratament pe viață va găsi, în sfârșit, o rezolvare favorabilă, definitivă și neinterpretabilă.”, se arată în scrisoarea supraviețuitorilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *