joi, octombrie 22

Surse. Răsturnare de situaţie. PROCENTE Nicuşor Dan – Gabrielei Firea

Luptă extrem de strânsă pentru Primăria Capitalei. La ora 17.00, Nicuşor Dan conduce cu trei procente în faţa Gabrielei Firea, susţin surse politice pentru Adevărul. Datele se bazează pe cercetările sociologice care vor fi prezentate la închiderea urnelor. Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea ar putea creşte în cazul unei prezenţe mai mari la urne pe finalul zilei. În caz contrar, diferenţa va fi mult mai strânsă.

La ora 17.00, potrivit surselor Adevărul, Nicuşor Dan are trei procente peste Gabriela Firea: 41% vs 38%. Sectorul 1. Luptă la baionetă între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Primarul PSD în funcţie ar avea doar un procent în faţa candidatei USR-PLUS-PNL. Va conta decisiv prezenţa la vot pe finalul zilei. Mobilizarea dreptei ar putea să o propulseze pe Clotilde Armand în fruntea primăriei.

loading...

Sectorul 2. Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) are prima şansă în competiţia cu Dan Cristian Popescu (PSD) şi cu Neculai Onţanu (ADER), care şi-au canibalizat voturile. Sectorul 3. Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, dar anonimul Adrian Moraru e la o diferenţă mică în spatele său. Negoiţă e avantajat şi de prezena mică la vot din sector. Sectorul 4. Simona Spătaru era pe primul loc la ora 16.00, la o diferenţă mică de Daniel Băluţă, însă la ora 17.00 ierarhia s-a inversat.Totuşi, Simona Spătaru poate câştiga în cazul uni mobilizări mari la urne pe ultima sută de metri. În mod tradiţional, electoratul dreptei iese târziu la vot. Sectorul 5. Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt umăr la umăr, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI).

Favorit e candidatul PNL, în condiţiile în care Florea, Piedone şi Vanghelie se bat pe acelaşi electorat ( de stânga). Sectorul 6. Ciprian Ciucu s-a distanţat în câştigător, potrivit surselor citate. Gabriel Mutu (PSD) are şanse mici să rămână în funcţie. Primele EXIT POLL-uri. Gabriela Firea era cu trei procente în faţa lui Nicuşor Dan la ora 14.00, susţin surse politice pentru Adevărul. Informaţiile se bazau pe primele rezultate furnizate de casele de sondare. Liderii PNL estimau că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara. De altfel, numărul tinerilor prezenţi la urne începea să crească.

loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *