sâmbătă, octombrie 24

Toamna protestelor. Primul are loc chiar astăzi

Protest de amploare chiar în prima zi de școală la poarta Ministerului Educației. Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic ies în stradă și vor manifesta împotriva modului dezastruos în care a fost organizat acest început de an școlar. Reprezentanţii elevilor spun că sunt şanse mai multe ca porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi elevilor să ajungă la aceştia.

Aceştia mai spun că Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tablete, dar în loc de 250 de mii promise, au fost cumpărate doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor, a spus luni, în direct la Antena 3, că Guvernul a avut patru luni să se pregătească și nu a făcut absolut nimic.

loading...

”Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu. Aproape 900.000 de elevi nu au posibilități financiare și nu au avut acces la educație în timpul stării de urgență.

Protestul va avea loc între orele 11:00 și 16:00. Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că educația trebuie să continue în orice situație. ”Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a spus ministrul.

loading...

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că educația trebuie să continue în orice situație. ”Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a spus ministrul.

”Dragi copii, mergeți cu încredere la școală! Oricare ar fi situația epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învățare! Educația trebuie să continue în orice situație. Prin urmare, fiți responsabili, fiți prudenți, dar și implicați. Prin urmare, mergem cu toții la școală. Este important să mergem la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a spus Monica Anisie, ministru al Educației.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *