marți, octombrie 27

Tudorache: De ASTA nu vrea Clotilde Armand renumărarea VOTURILOR

Scandal infernal. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a făcut o dezvăluire de ultimă oră în scandalul de fraudă. „Războiul” dintre Dan Tudorache și Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1 continuă. După declarațiile făcute de Clotilde Armand, marți seară, social-democratul Dan Tudorache a dezvăluit că a aflat că la o secție are 100 de voturi mai mult decât numărul trecut inițial în procesul verbal. Tudorache susține că acesta ar fi motivul pentru care Clotilde Armand nu dorește renumărarea voturilor obținute de candidați la alegerile de pe 27 septembrie.

„În momentul de față, la Biroul Electoral de Sector, se renumără voturile la șapte secții. La secțiile la care s-au renumărat, am peste 100 de voturi în plus. De ce nu vrea renumărarea voturilor? Pentru că o să descoperim că la fiecare secție de votare sunt mai multe voturi la Tudorache decât la Clotilde Armand”, a spus Tudorache la Realitatea Plus. „Dacă nu ai nimic de ascuns de ce nu ești de acord? E vorba de sute de voturi”, a mai spus primarul social-democrat.

loading...

Cert este că Clotilde Armand este disperată. Ea a cerut clar să nu fie renumărate voturile. Și Dan Barna a sărit ca ars când a auzit că acestea ar putea să fie renumărate. Mai mult, candidata USR PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă, marţi, că ”fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori” şi dă câteva explicaţii pentru această consideraţie. Armand afirmă că bărbatul prins cu procesele verbale în sediul Primăriei Sector 1 este Sorin Cătălin Tomescu – candidat la funcţia de consilier din partea PSD, aveasta având asupra sa 473 deprocese verbale, transmite news.ro.

”Fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori”, a scris, marţi pe facebook, Clotilde Armand.

loading...

Aceasta explică de ce consideră astfel:

”Întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: «Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid». Ce ne-a spus Poliţia astăzi? «Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secţiile de votare». Bon, pentru declaraţia de mai sus fostul primar trebuie reţinut urgent de Poliţie”, a mai scris Armand pe Afcebook.

Aceasta detaliază ”faptele”: ”«Curierul» a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din Piaţa Mureş) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcţie fantomă înfiinţată înainte de alegeri – Direcţia de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici”. Clotilde Armand explică faptul că, în aceeaşi clădire cu BES 1, a funcţionat sediul de campanie al primarului.

Ion Cristoiu afirmă că acuzaţiile USRPLUS de fraudare a alegerilor locale sunt un truc electoral care face parte din campania pentru parlamentare şi atrage atenţia că este nevoie de un mecanism legal care să prevină situaţii precum scandalul de la Sectorul 1. Ion Cristoiu spune că acuzaţiile lansate de USRPLUS privind fraudarea alegerilor în sectoarele 1, 4 si 5 sunt un truc electoral şi reaminteşte că ele au fost folosite cu succes de Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2004.

„Cred că principala explicaţie ne trimite la un truc electoral folosit în 2004, la prezidenţiale, de Traian Băsescu. Atunci, între tururi, Traian Băsescu, defavorizat de primul tur, era mult în urma lui Adrian Năstase, a pornit o ofensivă, sprijinit de inexistenta azi Pro Democraţia condusă de Cristian Pârvulescu, prin care susţinea că s-au fraudat la primul tur alegerile şi că la turul al doilea lumea să fie atentă, ba chiar a înaintat o plângere penală. Vă atrag atenţia că ulterior plângerea penală nu a descoperit nicio fraudă, era o şmecherie electorală de mobilizare la vot a alegătorilor pentru turul al doilea. Din nenorocire, a fost o şmecherie în care Traian Băsescu a avut complice un ONG”, a reamintit publicistul, potrivit Mediafax.

În opinia sa, şi în cazul acuzaţiilor USRPLUS avem de-a face cu aceeaşi şmecherie care arată că alianţa a pornit în forţă campanie pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„În cazul de faţă avem de-a face cu aceeaşi şmecherie, de aia e preluată de USRPLUS. Văd că la Sectorul 5 şi de PNL. S-au terminat alegerile locale şi această şmecherie vizează parlamentarele. Să văd USR plâgându-se că i-au fost fraudate voturile când USR a avut reprezentanţi în toate secţiile, e şi într-un fel ridicol deoarece USR a câştigat alegerile în Bucureşti, nu văd unde a pierdut din cauza fraudării alegerilor. Şi atenţie, nu fraudare de către Guvern, de PNL care e la putere, ci de către PSD. După părerea mea, e un truc electoral. Observăm că USR-PLUS a pornit în forţă campania pentru parlamentare şi acest ţipăt, de alarmă, de sirena lui Roaită că am fost fraudaţi face parte din această campanie. Deci ieşiţi, fiţi atenţi că în perspectiva parlamentarelor se va întâmpla la fel”, a explicat publicistul.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *