marți, octombrie 20

ULTIMELE ZILE pentru Virgil Guran în Guvern? REVOLTĂ TOTALĂ

Medicii de familie cer demiterea de urgentă lui Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban. Reprezentantul Executivului a stârnit controverse, după ce a asemănat criza COVID-19 cu un război, iar pe medici cu militari; „îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, şi aşteaptă scuze publice adresate corpului medical.

loading...

„În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei medicilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă.

loading...

Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică.

Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea lui”, se arată într-un comunicat al SNMF.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *