luni, octombrie 26

Un GREU PNL ș-a anunțat demisia

Câștigătorul președinției Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, anunță că liderul PNL Timiș a decis să se retragă de la președinția filialei, transmite Radio Timișoara. Alin Nica a declarat, la Radio Timişoara, că în urma rezultatelor înregistrate de liberali în Timişoara, primarul în exerciţiu Nicolae Robu a decis să se retragă de la conducerea filialei.

„Domnul președinte Robu deja ne-a anunțat că va renunța la această poziție așa că vom vedea ce se va întâmpla, ne vom consulta cu colegii, cu conducerea filialei și vom lua decizia care se impune în viitorul apropiat. Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la președinția filialei, Alin Nica a răspuns că „dacă este necesar, de ce nu?” „Am mai candidat o dată și cred că știu ce trebuie să facem ca să câștigăm în continuare alegerile”, a mai afirmat acesta, potrivit Radio Timișoara.

loading...

Cine este Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei?

Pottrivit tion.ro, Fritz a venit în urmă cu 17 ani în Timișoara și spune că a ajuns să vină mai des în orașul al cărui primar tocmai a devenit decât mergea să își vadă părinții. Dominic Samuel Fritz, noul primar al Timișoarei, are 37 de ani, nu este căsătorit și nu are copii. Se declară îndrăgostit de orașul pe care îl va administra în următorii patru ani.

loading...

Primarul Dominic Fritz s-a născut, a crescut într-un sat mic din Germania și a studiat în Germania, Franța și Anglia. Este al treilea copil dintr-o familie cu opt frați, iar la 16 ani a plecat de acasă cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei. Este licențiat în științe politice și administrative și are un masterat în studii de post-conflict.

A fost consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) și a fost șef de cabinet pentru un fost președinte al Germaniei, Horst Köhler. Totul în perioada 2009-2019.

Pe la 19 ani spune că a venit pentru prima dată în Timișoara, ca voluntar la o casă de copii din cartierul Freidorf a Federației Caritas. Așa a ajuns să vorbească foarte bine româna.

„Copiii m-au învățat nu doar să vorbesc românește, ci și să apreciez mult mai profund viața și valoarea unei comunități funcționale. Timișoara m-a făcut adult”, spune Dominic Fritz.

În 2006, noul primar al Timișoarei a făcut un stagiu de șapte luni în cadrul Fundației Pentru Voi, unde, spune el, a înființat primul program de mentorat pentru adulții cu dizabilități intelectuale din România. Proiectul lui a câștigat premiul pentru „Cea mai bună campanie de voluntariat” la Gala Societății Civile în 2009.

Este pasionat de muzică și a ajuns să fondeze „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturală TGP, pe care o conduce ca președinte din 2012. Concertele pe care le dirija au strâns donații de mii de euro pentru Centrul de Îngrijire Paliativă din Timișoara. Iar Primăria Timișoara i-a oferit o diplomă de excelentă în anul 2014, pentru contribuția la viața comunității.

Un an mai târziu și-a cumpărat un apartament în Timișoara, în zona Iosefin, „după ani de stat la prieteni”.

„Timișoara este singurul oraș din lume unde simt că nu sunt trecător, ci care mă face să mă simt cu adevărat parte a unei comunități, a unei comunități creative, primitoare și pline de viață. Timișoara are un potențial uriaș, potențial care momentan se evaporă din cauza unui sistem administrativ-politic rămas în secolul trecut. Iubesc acest oraș prea mult”, spunea Dominic Fritz înainte de alegeri.

Timișoara, spune el, i-a marcat cariera, i-a definit dorurile și i-a schimbat felul în care privește viața.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *