marți, decembrie 1

Vaccinul rusesc are o EFICIENȚĂ de peste 90%. Iohannis, DECIZIE

Desi Klaus Iohannis il refuză cu indarjire în timp ce românii se imbolnăvesc pe capete, vacaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetătorii din Rusia împotriva noului coronavirus, are o eficienţă de peste 90 la sută. „România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a declarat șeful statului. Vaccinul rusesc este testat pe un eşantion de 40.000 de persoane la Moscova.

Anunţul oficialilor ruşi vine în contextul în care grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au precizat că vaccinul lor experimental, dezvoltat împotriva COVID-19, are o eficienţă de peste 90 la sută, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

loading...

„Ne ocupăm de monitorizarea eficienţei vaccinului Sputnik V în rândul cetăţenilor care l-au primit în cadrul programului de vaccinare în masă.

În baza observaţiilor noastre, eficienţa sa este la rândul ei tot de peste 90%. Apariţia pe piaţă a unui alt vaccin eficient reprezintă o veste bună pentru toată lumea”, a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetări medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

loading...

Vaccinul Sputnik V se află deja pe piaţa internă din Rusia, cu toate că studiile clinice pe faza 3 nu au fost încheiate încă.

De altfel, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia din Moscova, care a creat vaccinul Sputnik V, a salutat anunţul făcut luni de grupul american Pfizer.

„În viitorul apropiat, ne aşteptăm să publicăm rezultatele interimare ale studiului post-înregistrare pentru vaccinul Sputnik V, aşa-numitele studii de fază 3. Sunt sigur că nivelul său de eficienţă va fi la rândul său ridicat”, a adăugat Gintsburg, conform sursei citate.

Rusia se pregăteşte să publice rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de amploare, de fază 3, în această lună, informează romaniatv.net.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *